Aan kerstpakketten is er geen gebrek, maar hoe maak je je keuze?

Heb jij hulp nodig bij het uitkiezen van de beste kerstpakketten voor je personeel dit jaar? Dan ben je niet de enige. Het vinden van het ideale pakket is elke keer weer een hele opgave en lang niet iedereen kiest altijd de juiste optie. Wil jij een kerstpakket vinden waarmee iedereen weer vol motivatie aan het volgende jaar begint, dan moet je daar wat tijd en moeite in steken. Bij webwinkels is het aanbod dan enorm. Met de onderstaande keuzehulp kun jij echter ook de ideale kerstpakketten uitkiezen uit het grote online assortiment.

1. Welke verwachtingen zijn er over de kerstpakketten?

Als je je personeel niet om input vraagt, dan moet je gokken. En omdat er zoveel verschillende personages in je bedrijf aanwezig zijn, is de kans dat je verkeerd gokt groot. Daarom is het altijd een goed idee om je medewerkers gewoon te vragen wat ze willen hebben, in plaats van daar naar te gissen. Verzin een aantal vragen en stuur deze rond onder je medewerkers. Vraag naar wat ze verwachten of laat ze het voor hen ideale kerstpakket omschrijven. Je kunt ook om hun mening vragen over het vorige pakket en hoe deze beter had gekund. Zo laat je je medewerkers zien dat je hun bijdrage waardeert en krijg je zelf belangrijke informatie om te gebruiken bij het samenstellen van je kerstpakketten.

2. Overweeg je bestelling te splitsen

Wat een aantal webwinkels ook aanbieden is dat je je bestelling splitst. Je kunt dan bijvoorbeeld een verzorgingspakket bestellen voor mannen en vrouwen apart. Een andere mogelijkheid die deze optie je geeft is om verschillende kerstpakketten te bestellen voor klanten, of om onderscheid te maken tussen stagiaires, uitzendkrachten en je vaste medewerkers. Op die manier kun je je kerstpakketten toespitsen op groepen medewerkers in plaats van je gehele personeelsbestand in één.

3. Zoek niet naar de verschillen, maar benadruk de overeenkomsten

Je zult nooit originele kerstpakketten vinden die aan ieders verwachtingen voldoen als je een product probeert uit te kiezen. Je komt dan al gauw uit op een flesje wijn en een cadeaubon en ook al heeft iedereen daar wat aan, het straalt geen originaliteit uit. Vraag je daarom af wat iedereen met elkaar gemeen heeft, zoals de werkgever, het werk dat jullie doen en de prestaties die jullie samen geleverd hebben. Daarnaar verwijs je met een pakket dat is uitgevoerd in je huiskleur en met het logo van jullie bedrijf op de verpakking gedrukt. Kies een artikel dat refereert naar wat jullie doen en een thema dat verwijst naar de grootste prestatie het afgelopen jaar. Een wollen muts is een leuk gebaar als jullie daken isoleren of een radio op zonne-energie als jullie voor een energiebedrijf werken.

4. Gebruik de filters in je voordeel

Met een assortiment met honderden kerstpakketten zijn de filters je vrienden. Gebruik wat je hebt besloten bij de bovenstaande punten en vul de filters nauwkeurig in. Je krijgt dan alleen de pakketten te zien die voor jou interessant en betaalbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *