De teamgeest verbeteren? Organiseer om deze redenen een onvergetelijk teamuitje

teamuitje organiseren

Wanneer je de leider of een initiatiefnemer bent van bijvoorbeeld een sportteam of een afdeling op het werk, dan is je er veel aan gelegen om de teamgeest zo goed mogelijk te laten zijn. Soms kan het hierbij zijn dat deze teamgeest wel weer eens een boost kan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je het gevoel hebt dat de boel een beetje in slaap is gesust en dat meerdere mensen presteren op basis van de welbekende automatische piloot. Een goed teamuitje organiseren is dan wat dit patroon kan doorbreken. Lees hieronder wat drie belangrijke redenen zijn achter het organiseren van zo’n uitje.

Aanwakkeren groepsgevoel

Op het moment dat je teamleden vernemen dat er een teamuitje op de planning staat hebben zij weer eens iets om samen naartoe te leven. Alleen dat feit al zorgt dikwijls voor het terug aanwakkeren van dat typische groepsgevoel. Dat gevoel wordt tijdens het uitje zelf natuurlijk nog eens extra versterkt, zeker als het een activiteit betreft waarbij de deelnemers zullen moeten samenwerken om iets te bereiken.

teamuitje organiseren

Een gezamenlijke herinnering creëren

Na afloop van een leuk teamuitje zullen de deelnemers natuurlijk nog vaak en lang napraten over wat er tijdens het uitje allemaal gebeurd is. Dit feit zorgt ervoor dat de onderlinge verstandhoudingen kunnen groeien en verbeteren. Dat leidt vervolgens weer tot een betere onderlinge samenwerking, ook omdat het kan zijn dat men meer voor een ander over gaat hebben.

Meer loyaliteit

Als organisator van een geslaagd teamuitje kun je mogelijk rekenen op extra loyaliteit van je teamleden. Deze loyaliteit kan zich uitbetalen door bijvoorbeeld een langer dienstverband in het betreffende team of het proberen te realiseren van een nog hogere productiviteit op de werkvloer of betere prestaties op het sportveld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *