Het perfecte kerstpakket vind je in 4 snelle stappen

Wie wil nu niet het perfecte kerstpakket vinden voor het personeel? Het afgelopen jaar heeft iedereen extra hard gewerkt en dat mag beloond worden. Maar hoe vind je een pakket waar iedereen jouw waardering in terugziet? Hoe vind je iets wat iedereen blij maakt en waar iedereen wat aan heeft? En dan vooral: hoe doe je dat met het krappe budget dat je hebt gekregen? Het onderstaande stappenplan brengt je naar het perfecte kerstpakket voor jouw personeel.

1. Vraag naar de verwachtingen over het kerstpakket

Alleen je personeel kan je vertellen wat ze verwachten van het eindejaarsgeschenk dit jaar. En als je ze niet vraagt, dan moet je gokken. De kans dat je verkeerd gokt is groot. Stel dus een vragenlijst op en stuur deze rond. Dat kan een maand na kerst en rond de tijd dat je de volgende kerstpakketten moet gaan bestellen. Enkele voorbeelden van wat je kunt vragen:

  • Wat vond je goed en wat vond je minder goed aan het vorige kerstpakket?
  • Hoe ziet volgens jou het perfecte eindejaarsgeschenk eruit?
  • Wat verwacht je van het eindejaarspakket deze keer?

2. Ga op zoek naar overeenkomsten

Door een kerstpakket te proberen te vinden met een product waar iedereen wat aan heeft, benadruk je alleen de verschillen tussen elk personeelslid. Wat je wilt is om de overeenkomsten te vinden en je daarop te richten, zodat je een pakket hebt dat iedereen aanspreekt. Hier vind je enkele voorbeelden. Hoe meer van deze overeenkomsten je kunt verwerken, hoe beter je kerstpakket.

  • Iedereen heeft de werkgever gemeen, dus kies een pakket in je huiskleur uit met je logo verwerkt in de verpakking.
  • Iedereen werkt met hetzelfde doel en daar kun je het artikel op uitkiezen. Als jullie een bedrijf zijn dat kelders waterdicht maakt, dan kies je voor een regenpak of als jullie daken isoleren, dan kies je voor een wollen muts.
  • Iedereen heeft bijgedragen aan dezelfde prestaties. Kies een thema dat daarnaar verwijst, een ecologisch pakket als jullie veel aandacht hebben besteed aan duurzamer worden, en iedereen begrijpt wat je bedoelt.

3. Het pakket uitkiezen

Als het goed is weet je met de bovenstaande twee stappen perfect wat er in je kerstpakket moet zitten. Nu kun je naar een online winkel gaan en deze uitkiezen. Het voordeel van een webwinkel is dat de pakketten daar goedkoper zijn en dat het assortiment groot is. Je vult de filters in met je eisen en ziet alleen de kerstpakketten die daaraan voldoen. Je kunt het assortiment van een webwinkel het hele jaar inzien, dus dat betekent dat je ruim de tijd hebt om het perfecte pakket aan te wijzen.

4. Het pakket bestellen

Nu is het alleen nog een kwestie van het kerstpakket bestellen en ook dat is online zo gedaan. Je geeft aan hoeveel pakketten je nodig hebt en waar je wilt dat ze worden afgeleverd. Je hebt geen last van de kerstdrukte en je bestelt op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *